Löpartights

Nu ska vi hjälpa dig att hitta rätt löpartights i djungeln av sportkläder. Just sportkläder är ett av mina favoritområden, skickar du in mig i en butik full med löpartights, funktionströjor, funktionsjackor och löparskor så kommer jag alltid ut med något som jag ansett att jag behöver. Men jag kan förstå att det faktiskt är likt en djungel att hitta rätt typ av plagg för den som inte är så insatt i sportklädernas ”pros and cons”. Reklamen med löpartights flödar i alla kanaler och framförallt i sociala medier. Alla löpartights är också ”de bästa som finns” enligt den butik som säljer dessa så vad ska du tro?

Att hitta rätt löpartights

Är det till exempel någon skillnad på löpartights och träningstights? Tänk främst på i vilka situationer du ska använda dina tights. Är det verkligen enbart löpning eller ska du använda dina tights även till andra aktiviteter? Tänk på skillnaden mellan inomhus- och utomhusaktiviteter, när du är utomhus bör du synas bra, med andra ord köp tights med många reflexer. Det är bättre att ha ett par reflexer för mycket även på dina inomhustights ifall du skulle få för dig att använda dom utomhus. Däremot är det stor skillnad på om du vill skaffa ett par löpartights att ha på vintern, dessa blir nog alldeles för varma att använda inomhus.

Prova löpartights

Hur ska dina tights sitta? Ett tips är att du ska välja ett par löpartights som inte har den minsta tendens att börja glida ner. Hoppa runt, spring, lyft benen högt när du provar så kommer du att märka om dom passar i storlek. Om du inte brukar springa med magväska att ha saker i när du löptränar så välj gärna ett par löpartights med ficka för mindre saker som nycklar. Det finns löpartights med ventilerande tyg på baksidan om knäet om du tenderar att svettas mycket, men det viktigaste är att du själv känner dig bekväm i dina tights.